Vad ska man tänka på innan man tar lån?

Att låna pengar är något som för många har en negativ klang runt sig. Detta är något som vi tycker är väldigt tråkigt, då ett lån i många ekonomiska situationer kan vara den perfekta lösningen. Det gäller bara att man ska veta när man kan ta ett lån och när man inte bör ta ett lån.

Det finns en hel del olika lån där ute att välja mellan, och är man inte tillräckligt påläst kan det vara väldigt svårt att veta vilket lån man ska välja.

I denna artikel idag tänkte vi gå igenom tre olika saker som du borde tänka på innan du tar lån. Vi hoppas att du kommer lära dig något nytt. Målet med artikeln är att du efter detta kommer känna dig så pass trygg att du vet när du bör ta lån, vilket lån du ska ta, och ha den kunskap som behövs för att hitta det mest förmånliga lånet.

Vilket lån ska du ta?

Innan du ska börja leta efter långivare som du potentiellt skulle kunna låna pengar ifrån, så måste du först veta vad du ska använda pengarna till. Det är nämligen så att det finns en mängd olika typer av lån och därför är det viktigt att först veta hur du ska använda lånet.

Om du till exempel ska låna pengar för att köpa en bil så är ett billån den bästa vägen att gå. Men om du däremot snabbt behöver betala en plötslig utgift (t.ex. köpa en ny diskmaskin eftersom den gamla gått sönder), så kan ett snabblån passa bättre.

Se till att du jämför innan

Det finns väldigt många olika banker och långivare på marknaden som du i dagsläget kan låna pengar ifrån. Skillnaden mellan det billigaste lånet och det dyraste kan faktiskt skilja ganska mycket. Därför är det viktigt att alltid jämföra de olika bankernas räntor och avgifter innan du bestämmer dig för vilken aktör du ska låna pengar ifrån.

Hos Lånasmart.com kan du jämföra flera olika bankers räntor och avgifter för att vara säker på att du får det billigaste lånet på marknaden. Du kan även passa på och jämföra de olika bankernas löptider, recensioner från tidigare kunder, och vilka lånebelopp du kan ansöka om.

Låna pengar med betalningsanmärkning 

Om du tidigare har trasslat till det lite i din ekonomi och dragit på dig en betalningsanmärkning så kan det vara svårt att få ett lån hos vissa banker och långivare. Men numera finns det faktiskt långivare som erbjuder lån även till de som har en betalningsanmärkning. 

Det viktiga för dem är inte hur din ekonomi har sett ut förr, utan de bryr sig enbart om hur din ekonomi ser ut nu och hur den kommer se ut i framtiden. Så om du till exempel för ett år sen missade att betala din hyra för lägenheten, men idag har koll på din ekonomi och får in en fast inkomst varje månad ska det inte vara något problem för dig att få ta ett lån från dessa typer av långivare.