Ska du köpa en smart watch eller analog klocka?

Klockor har alltid varit en stilren och praktisk accessoar som alla borde ha runt sin handled, av flertalet anledningar.

De förbättrar vilken outfit som helst, men framförallt är denna accessoar den mest praktiska som finns. Det finns inget annat smycke eller accessoar som har en så praktisk funktion som klockan, som ju kan visa den aktuella tiden.

En klocka är därför ett måste för vilken modemedveten person som helst. Det kan dock vara svårt att välja vilken klocka man ska ha när det väl är dags att köpa en. Ska klockan ha läderarmband, gummiband eller metallarmband? Ska det vara en smart watch eller en traditionell analog klocka?

Det finns en mängd olika varianter av klockor, och som du kanske förstår så är det inte så lätt alla gånger att välja rätt klocka. I den här artikeln tänker vi därför gå igenom fördelarna med både analoga klockor och smart watches. Vårt mål är att, när du läst klart artikeln, dels ska ha en lite mer kunskap kring klockor överlag, men även ha fått en bättre uppfattning om vilken typ av klocka du ska köpa.

Varför du ska köpa en smart watch?

Smart watches är en typ av klocka som växt sig till en av de största kategorierna inom klockvärlden.

Dessa klockor var från början den svarta ankungen bland ”vanliga” klockor, men under de senaste åren har de verkligen tagit fart i popularitet. En väldigt stor fördel med smart watches är att de på ett mer exakt sätt än analoga klockor kan visa tiden rätt.

Andra fördelar är att dessa klockor även kan användas till fler saker än att kolla tiden. Deras multifunktionella skärmar kan visa en mängd olika saker förutom själva tiden, till exempel hur mycket du sover, din puls, vilket datum det är, och temperatur.

Du kan även koppla smart watches till din mobil. När du gör detta så kan du använda klockan till en mängd olika funktioner som du vanligtvis hade behövt använda din mobil för. Det kan vara allt ifrån att ringa ett samtal, svara på sms, och läsa mail.

Varför du ska köpa en analog klocka?

Analoga klockor har funnits ett väldigt bra tag, och dessa klockor är också det mest populära valet för de alla flesta när de väljer att köpa klockor.

Och även om analoga klockor inte visar tiden lika exakt som smart watches så föredrar många analoga klockor då de tycker att dessa är mer av ett vackert hantverk. Dessa personer uppskattar hantverket bakom ett riktigt fint analogt urverk, som man inte kan hitta hos moderna smart watches.

En annan fördel som talar för analoga klockor är att de generellt sett upplevs lättare för äldre personer att läsa av än smart watches. Men det kan såklart skilja från person till person, och vad som är lättast beror till stor del på vad personen i fråga är van vid.

Den sista fördelen med analoga klockor är att köpet av en sådan klocka i vissa fall kan ses som en investering. Oavsett om det är klockor herr eller dam så är det faktiskt så att vissa analoga klockor kan gå upp i pris efter att du köpt dem. Hur mycket de går upp i pris (eller om de ens gör det) beror till stor del på hantverket bakom klockan, och vilket märke och modell det är (vissa är mer eftertraktade än andra).