Så får du mera pengar över i plånboken varje månad

Att det är tuffa tider för många rent ekonomiskt är inte nyhet. När många kämpar med att få ekonomin att gå ihop så blir det också än viktigare att ha koll på hushållets inkomster och utgifter, någon som man enkelt kan ha via en vanlig månadsbudget.

Att spara in en slant i månaden på saker som uteblivna restaurang- och krogbesök, matinköp, boendekostnad, försäkring eller elavtal är också betydligt enklare för många än vad det faktiskt är att öka hushållets inkomster.

En riktigt god möjlighet för en förbättrad ekonomi och som många dessvärre missar är att kontakta en trygg och bra låneförmedlare som Axo Finans. Att ha flera olika typer av lån hos flera banker och långivare än idag väldigt vanligt i Sverige.

Detta leder många gånger till en lägre kreditvärdighet och försämrade chanser att kunna få låna pengar hos en vanlig traditionell bank. Har man även flera lån så är det heller inte ovanligt att man betalar höga räntekostnader och dyra administrativa kostnader helt i onödan. Det är även här som en bra låneförmedlare kan hjälpa dig med att få ett enda större samlingslån till lägre ränta och där man med det större samlingslånet kan lösa alla dyrare mindre lån med dess höga räntekostnader och avgifter.

Du kan spara tusentals kronor varje månad

Det finns i huvudsak två riktigt bra fördelar med att vända sig till en låneförmedlare. Dels så kan man få många olika lånerbjudanden då en låneförmedlare samarbetar med många olika långivare. Detta gör att man som låntagare enkelt kan välja det lån som har lägst ränta och bra övriga villkor.

En ytterligare stor fördel är att trots att låneförmedlaren gör en förfrågan hos alla de långivare som de samarbetar med så tas enbart en enda kreditupplysning. Detta innebär att din kreditvärdighet inte belastas mera än vad som är nödvändigt och den bibehålls i stort sett intakt. Att ha ett enda stort samlingslån till lägre räntekostnad än att ha flera lån till betydligt höga räntekostnader gör också att du kan spara tusentals kronor varje år.

En ytterligare besparing som också kan innebära en hel del tusenlappar varje år är att du enbart betalar en enda administrativ kostnad för ditt enda samlingslån istället för många olika administrativa kostnader som när man har flertalet av dessa.

Slutsatsen här blir att om du har flera dyra befintliga lån och krediter med höga avgifter så är det i stort sett alltid värt att se över om du kan samla dina lån till lägre ränta för att också ta möjligheten att spara gott om pengar.