Kan man låna pengar utan UC?

Det kan finns många anledningar till varför man behöver låna pengar. Många lånar t.ex. för att det uppstår en oväntad utgift som de inte räknat med. På så sätt kan de helt enkelt lösa tillfälliga  problematiska situationer för att sedan betala tillbaka lånet vid ett senare tillfälle.

Men när man funderar på att låna pengar kan det först vara bra att gå igenom vilka alternativ som finns på marknaden. Det gör att man lättare kan få en översiktsbild och hitta något som passar ens förutsättningar.

Många tror att snabblån som t.ex. smslån är en ny företeelse, men så är inte fallet, för faktum är att snabblån förekom redan i slutet på 1800-talet på den amerikanska marknaden. De skiljer sig naturligtvis åt till viss del, men principen är ungefär densamma. Och lån överlag är ju en av världens äldsta branscher som funnits med under i princip hela människans historia.

Låneutbetalningen brukar generellt sett vara relativt snabb när det gäller lån utan UC, eftersom de vanligtvis är smslån eller andra typer av snabblån. I normalfallet kan det handla om att du har pengarna inom en dag efter att de beviljat ditt lån. När man lånar pengar via snabblån bör man se till att man har råd innan man gör det, annars riskerar man att hamna i en ond spiral.

När du ansöker om ett lån hos din vanliga storbank så tas en UC (kreditupplysning) på dig. Det är i grunden något bra, men för vissa kan det vara ett problem, t.ex. om man har en lite sämre kreditvärdighet för då riskerar man att inte få ett lån beviljat.

Långivare som erbjuder lån utan UC

Det finns dock möjligheter att låna pengar utan att det tas en kreditupplysning, vilket är jättebra enligt oss då det möjliggör för alla personer att lösa tillfälliga ekonomiska problem.

På den svenska marknaden finns det numera en mängd olika långivare som erbjuder lån utan UC. Det gör att det finns goda förutsättningar för alla att hitta något bra alternativ. Vill du kolla in vilka långivare som erbjuder lån utan UC kan vi rekommendera att du kollar in https://www.hittasmslan.com/sms-lan-utan-uc/. Där kan du se vilka lånevillkor respektive långivare erbjuder samt annan nödvändig och viktig information som behövs när man ska fatta ett beslut om att ta lån.

Den enkla anledningen varför många väljer att låna via andra aktörer än de stora bankerna är för att de erbjuder bra möjligheter att låna utan UC och om man har en lite sämre kreditvärdighet. Personer med låg kreditvärdighet anses nämligen vara en lite högre risk, och därför kan det hända att bankerna nekar dessa personer att få lån.

Så, man kan alltså få låna pengar även om man har betalningsanmärkningar, inte har någon fast inkomst, eller gjort många kreditupplysningar tidigare – genom att ta ett lån utan UC. Detta erbjuds av företagen genom att låna ut små belopp och kompensera den höga risken med en något högre ränta.

Bra saker att tänka på

Nuförtiden är det alltså relativt enkelt och smidigt att få ett lån utan UC, men det finns ändå ett par viktiga saker som du behöver tänka på om du ska låna pengar utan en kreditupplysning (och allmänt kring lån).

Behöver du ett lån på över 80 000 kronor är det inte möjligt att låna det utan en UC tyvärr. Då krävs det att du tar ett ”vanligt” lån där de gör en kreditupplysning på dig. Lånen som erbjuds utan UC är vanligtvis snabblån och de är på mindre belopp (oftast ett par tusenlappar). När det gäller större belopp så blir nämligen din kreditvärdighet viktigare, och därför tas en UC.

Innan du tar ett snabblån rekommenderar vi att du tänker igenom situationen ordentligt. Kommer du ha råd att betala tillbaka lånet inom utsatt tid? Kommer lånet gör att du får svårt att betala övriga nödvändiga kostnader (t.ex. hyra eller mat)? Och vad ska du ha pengarna till? Och så vidare. Se även till att du enbart lånar av seriösa aktörer som erbjuder någorlunda rimliga villkor.

Snabblån utan UC kan absolut vara användbara, om de används vid rätt tillfälle och på rätt sätt. De kan bli skadliga för din ekonomi om du missbrukar möjligheten att låna utan UC och tar många smålån.