Hur hittar man de bästa barnskorna?

Det är inte alltid så lätt att hitta rätt barnskor, främst eftersom alternativen är så pass många. Frågor man behöver ta ställning kan t.ex. vara vilken färg, om de ska vara vattentäta eller inte, ska de ha snöre eller kardborreband, vilken typ av sula ska skorna ha, och så vidare.

Som du märker så finns det en del att tänka på, och då nämnde vi också enbart ett fåtal av de frågor och saker du bör fundera över innan du väljer skor till ditt barn.

Men med tiden brukar man i många fall få en bättre uppfattning och förståelse kring vilka sorts skor man ska köpa. Det är ju nämligen så att köpet av barnskor inte är en engångsföreteelse – barns fötter växer snabbt, så var inställd på att en hel del pengar kommer spenderas på just barnskor.

I den här artikeln kommer vi reda ut några viktiga saker som du borde ha i åtanke innan du handlar nya barnskor, så att du kan försäkra dig om att du hittar de bästa barnskorna till ditt barn. Vårt mål är alltså att på ett kortfattat sätt ge dig all den information du behöver för att känna dig trygg nästa gång du ska köpa barnskor.

Årstid och skostorlek

En väsentlig faktor i ditt skoköp som du borde ha i åtanke är vilken årstid det är. Som exempel, trots att det kanske är höst och fortfarande ganska behagligt ute så är det kanske ändå inte så smart att köpa ett par luftiga sneakers till ditt barn.

Du behöver kort sagt se till att ta hänsyn till den aktuella årstiden och vilket väder som är vanligast då. Skulle du köpa ett par luftiga sneakers under hösten kommer du garanterat vara tvungen att köpa ett par vinterkängor längre fram under vintern eftersom det ju sannolikt kommer bli ganska kallt annars.

Barnens fötter växer konstant under uppväxten, och ibland växer de så det knakar, medan det ibland inte alls växer på lika bra. Detta gör att det kan bli lite svårt att veta vilken storlek man ska välja på skorna.

Ett sätt att göra denna process lite lättare är genom att alltid mäta barnets fötter innan man ska införskaffa sig nya barnskor. När du mätt och fått fram storlek så är det att rekommendera att lägga till 1,5 till 2 cm så att barnet kan fortsätta växa lite utan att du behöver köpa nya skor. Du vill helt enkelt inte stå där efter ett kort tag igen med ett par skor som inte går att använda längre.

Men samtidigt är det viktigt att skorna inte blir alldeles för stor. Detta beror på att det då är väldigt lätt hänt att foten bara glider runt där inne, vilket inte alls kommer bli bekvämt för ditt barn och det kan dessutom leda till skavsår.

Övrigt som är bra att känna till

Men oavsett om det är en årstid med dåligt väder eller inte när du ska handla barnskor kan det oavsett vara bra att köpa vattentäta barnskor. Anledningen till detta är för att det ju faktiskt bli dåligt väder även fast det kanske är sommar eller vår.

När man ska välja mellan skor med eller utan snöre så beror valet till största del på hur gammalt ditt barn är och om hen har lärt sig att knyta eller inte. Är ditt barn är väldigt ungt och aldrig tränat på att knyta så det naturligtvis smartast att välja skor utan snöre för att underlätta allt.

Och när du väl har köpt ett passande par barnskor så är det ju också viktigt att du håller skorna rent, så att ditt barn slipper att gå runt i skor som inte är så värst rena eller hygieniska. Dessutom gör det att skorna håller längre om man tar väl hand om dem, vilket i längden ju innebär att du sparar pengar på det.

När du väl har valt rätt skor för att hålla din baby eller barns fötter varma och torra så är det dags att kika på övriga plagg som behövs för att få en bra utstyrsel. Här kan vi rekommendera Babydrömmen.se som har testat en mängd produkter såsom åkpåsar och overaller för baby och barn.