Hur håller man sina tänder vita?

En av de viktigaste aspekterna av ett vackert leende är att hålla tänderna vita. Tyvärr kan det vara svårt att hålla dem snygga om man inte vet hur man tar hand om dem på rätt sätt.

Såklart är regelbunden tandborstning det absolut bästa sättet att hålla tänderna rena och vita. Men det finns några andra saker som du också kan göra för att hålla ditt leende så vackert som möjligt!

Byt till eltandborste 

Ett fint leende kan öka ditt självförtroende och ge ett bra första intryck, men att behålla vita tänder kan vara en utmaning. Det finns ett antal saker du kan göra för att hålla dina tänder snygga, bland annat genom att byta till en elektrisk tandborste.

Elektriska tandborstar är effektivare än manuella borstar när det gäller att avlägsna plack och bakterier, och de kan också bidra till ett mer hälsosamt tandkött.

Dessutom har elektriska tandborstar ofta inbyggda timers som uppmuntrar dig att borsta i de rekommenderade två minuterna som man bör borsta sina tänder.

Undvika att småäta 

Borstning och tandtråd är viktigt för att hålla dina tänder friska, men det du äter, och i synnerhet hur ofta du äter spelar också en roll för att bibehålla dina tänders blekhet.

Mat med hög syrahalt kan bryta ner tandemaljen och göra tänderna mer mottagliga för missfärgning. Dessutom kan sockerhaltiga livsmedel främja tillväxten av skadliga bakterier som kan leda till hål. För att hjälpa till att hålla dina tänder vita är det viktigt att inte småäta. Fokusera i stället på att äta färre gånger under hela dagen och tillräckligt mycket, så att du inte går och äter på något ”hela tiden”.

Besök tandläkaren regelbundet

Förutom att äta mindre och använda en elektrisk tandborste är ett annat viktigt sätt att hålla tänderna vita att besöka tandläkaren regelbundet för rengöring och kontroll. Under en professionell rengöring kommer din tandläkare att ta bort plack och tandsten som har bildats på dina tänder.

De kommer också att kontrollera om det finns tecken på karies eller andra problem och kan ge dig råd om hur du kan förbättra din munhygien. Regelbundna tandläkarbesök är därför en viktig del för att ditt leende ska vara så vackert som möjligt!

Testa ett tandblekningskit

Tandblekningskit är ett annat väldigt effektivt sätt för att få vitare tänder hemma. Det finns ett antal olika typ av kit och produkter tillgängliga, så det kan vara värt att kolla in om detta är något som skulle passa dig.

Men innan du använder något tandblekningskit kan det vara bra om du pratar med din tandläkare om vilket kit som är bäst för dig. De är också viktigt att läsa bruksanvisningen noggrant så du använder produkterna på rätt sätt för att få ett optimalt resultat.