Hur fungerar smslån?

Behöver du snabbt och enkelt få in pengar på kontot så är smslån ett av alternativen du kan använda dig av.

Det kan finnas flera anledningar till varför det uppstår ett akut behov av pengar. En situation som drabbar personer då och då är att de inte har en buffert på sparkontot, och råkar ut för att exempelvis bilen brakar ihop och behöver service omedelbart. Då uppstår en nödsituation, och i det fallet kan smslån vara räddningen.

Smslån betalas vanligtvis ut samma dag, vilket gör att det som sagt är ett bra alternativ om du behöver en tillfällig lösning på dina ekonomiska problem.

Vi kommer nu att gå igenom ett par allmänna saker som kan vara bra att känna till kring smslån. Och vår ambition är att du ska få en så bra uppfattning som möjligt vad ett smslån är och hur de fungerar, så att du har den information du behöver om du någon gång skulle behöva ta ett smslån.

Vad är ett smslån?

Det är ett snabblån (högkostnadskredit) som du kan ansöka om när som helst direkt via nätet, och  snabbt få pengarna utbetalda. De är små, flexibla, och har en kort löptid, vilket lämpar sig bra om du behöver hjälp att lösa en oförutsedd händelse.

Smslån är förknippade med en hög effektiv ränta (jämfört med vanliga konsumentlån) och andra dyra avgifter. När det gäller den effektiva räntan för smslån så är det viktigt att man jämför olika långivare så att du försäkrar dig om att du håller nere kostnaden. Vi rekommenderar https://www.alltomsmslan.se/ om du är intresserad av att kolla in vilka långivare som erbjuder smslån och vad deras respektive ränta och övriga villkor är – så att du så enkelt som möjligt kan hitta det alternativ som passar dig bäst.

En stor majoritet av de långivare som erbjuder smslån tar inte någon kreditupplysning (UC) när du ansöker om ett smslån, vilket gör att du i många fall kan låna pengar även om du har betalningsanmärkningar.

Långivarna bryr sig vanligtvis inte om vad du ska använda pengarna till, utan du får friheten att välja själv. Vårt råd är dock att inte använda smslån som en regelbunden lösning på ekonomiska problem eftersom det kan leda till en ord spiral. Smslån bör därför endast användas vid enstaka tillfällen där du vet att du inom en snar framtid kan betala tillbaka lånet.

Hur ansöker du om smslån och hur mycket får du låna?

Smslån har generellt sett en väldigt snabb och enkel låneprocess.

När du väl har hittat en långivare som passar dina behov och som du tycker erbjuder bra villkor på lånet så gör du lättast en ansökan genom att besöka deras hemsida. Du måste alltid legitimera dig när du ansöker om ett lån, och det gör du enklast via Mobilt BankID.

I din låneansökan fyller du i dina personuppgifter,  hur mycket du vill låna, samt väljer den återbetalningstid du vill ha på lånet. Därefter granskar långivaren din ansökan, och om den beviljas har du vanligtvis pengarna inne på kontot samma dag eller senast dagen efter.

Hur mycket pengar du får låna varierar mellan olika långivare, och din kreditvärdighet kan även påverka detta. Om din kreditvärdighet är bra och du inte har några betalningsanmärkningar kan du få långa större summor. Många smslån erbjuder möjligheten att låna upp till 50 000 kronor. Men tänk på att du inte ska låna mer pengar än vad du faktiskt behöver.