Hitta det bästa kreditkortet med bonus

Har du haft tankar på att skaffa kreditkort?

Det finns idag en uppsjö av olika varianter kreditkort, och det är inte det lättaste att välja det rätta samtidigt som att du ska ha koll på fördelarna och nackdelarna med kreditkortet. I den här artikeln ska vi gå igenom fördelarna med att välja kreditkort med bonus och varför det är något du kan behöva.

Kreditkort är ett fysiskt plastkort med med chip och/eller magnetremsa. Dessa kort skiljer sig från vanliga kontokort på det sättet att när ett köp görs med kreditkortet dras inte pengarna från ditt vanliga bankkonto, utan istället tas ett lån direkt från banken som du sedan betalar av genom faktura.

Här ska vi som sagt gå igenom fördelarna med att välja ett kreditkort med bonus och samtidigt göra det lättare för dig att hitta bästa kreditkortet med bonus.

Tjäna in poäng och pengar

När man använder just kreditkort med bonus får man alltså en bonus för varje köp man gör.

 Bonusen som man får är ofta i form av ett sort poängsystem, alltså för varje köp du gör med kreditkortet får du poäng som du sedan kan använda för att t.ex. köpa resor, tjänster, produkter eller få olika sorters rabatter på diverse butiker.

Det finns också kreditkort med bonus som kallas cash back kreditkort som inte betalar ut sin bonus i poäng utan man får tillbaka en viss procent av alla ens köp i riktiga pengar. Denna summa betalas oftast ut en gång per år beroende på vilket cash back kreditkort man har.

Trygg och smidigt

En annan bekvämlighet och fördel med kreditkort med bonus är ganska generell för kreditkort överlag.

Vi tar ett exempel. Tänk dig att du har ett helt vanligt kontokort och din diskmaskin går sönder. Det billigaste alternativet för en ny diskmaskin som du hittar är från ett litet företag på nätet. Du betalar och beställer, men det kommer ingen ny diskmaskin. Företaget har gått i konkurs någon dag efter din beställning, och du blir därför utan pengar och en ny diskmaskin.

Men om du hade haft ett kreditkort hade detta problem inte uppstått. Det är nämligen så att alla kreditkort har en funktion som kallas chargeback. Detta fungerar på det sättet att om du, som i vårt exempel ovan, blir utan både pengar och den produkt du beställt så kan du kontakta din kortutgivare och lämna över full dokumentation över transaktionen. Kortutgivaren betalar därefter tillbaka de uteblivna pengarna på ditt kort vanligtvis inom någon vecka.

Slutord

Detta är bara några av de olika fördelarna med att äga ett kreditkort med bonus, men man kan väl sammanfatta det med att kreditkort är väldigt smidigt och tryggt att ha.

Du behöver aldrig vara rädd för att pengarna inte ska räcka till när du är ute och handlar, samt tjänar du pengar eller poäng på varenda köp du gör. Underskatta inte heller tryggheten med chargeback på kreditkortet. Det kanske låter osannolikt att du inte får den eller de produkter du beställt (eller pengarna tillbaka), men hamnar du i den sitsen är det verkligen inte kul.

Vi hoppas att du nu fått en bättre bild av kreditkort så att du kan hitta det bästa alternativet som passar just dig.