Fotbollsresa till Barcelona

Du har kanske någon gång funderat på att åka på en fotbollsresa, för det finns ju faktiskt många olika lag och resmål som är lockande att resa till.

Var man bestämmer sig för att åka avgörs ofta om man håller på något specifikt lag. Men även om man har inte riktigt har något favoritlag, och brinner för fotboll generellt sett, så är Barcelona ett utmärkt resmål för din fotbollsresa.

FC Barcelona är onekligen ett av de bästa och mest underhållande lagen som finns för tillfället. Du kan med andra ord vara säker på att du får se underhållande fotboll i toppklass. Och utöver att själva fotbollen är oerhört bra i Barcelona så är det faktiskt en väldigt fin stad också, som har mycket att erbjuda. Det finns fina stränder, gott om sol, och lyxiga restauranger, och en hel del annat som kan locka utöver själva fotbollsmatchen.

Det är dock inte så lätt alla gånger att veta vad man bör ha koll på innan man åker iväg på en fotbollsresa. Tanken är därför att vi nu ska gå igenom det du behöver tänka på, så att din fotbollsresa blir så lyckad som möjligt. Vi rekommenderar verkligen att du tar en titt på https://www.fotbollsresa.nu/ där du kan hitta den perfekta fotbollsresan för dig (kanske till Barcelona?).

Tips för en lyckad fotbollsresa

När man åker iväg på en fotbollsresa finns det ett par saker man bör tänka på, oavsett resmål och destination. Här nedanför kommer vi därför att gå igenom ett par tips som vi hoppas ska hjälpa dig.

Det är oerhört viktigt att du kommer ihåg att ta med pass, resehandlingar, och eventuella matchbiljetter, men det säger väl sig nästan självt då det är så centrala delar. Du bör även gå in lagets hemsida och bekräfta så att du har fått rätt information kring matchdag och tid. Matcherna kan ibland flyttas och därför kan det vara bra att dubbelkolla detta.

En annan god idé är att öva in ett par enkla fraser på det lokala språket. I Spanien och Barcelona kan det vara extra viktigt eftersom de flesta inte pratar speciellt bra engelska (och i vissa fall kan de ingenting alls).

Skaffa dig även en bra uppfattning om vart hotellet ligger, och hur du ska transportera dig dit, samt till och från matchen. Till sist kan det vara en väldigt god idé att ta ut lite fickpengar innan du åker iväg, och se till att ha bra koll på dina värdesaker då det finns en hel del ficktjuvar.

Vilken plats ska man sitta på?

Har du bestämt dig för att åka till exempelvis Barcelona är det nu dags att köpa biljett till matchen.

Du behöver i det här läget verkligen sätta dig ner och fundera en stund vilken plats du vill ha. FC Barcelonas hemmaarena Camp Nou är väldigt stor och det finns hela 98000 platser att välja mellan, så det finns en del valmöjligheter minst sagt.

Du måste göra en avvägning mellan hur bra sikt du vill ha mot planen kontra priset av biljetterna. För ju närmre planen du vill sitta, desto dyrare blir det. En bra idé kan därför vara att beställa en sittplats någonstans mittemellan – så att du får en någorlunda bra sikt mot planen samtidigt som priset är överkomligt.

Hur tar du dig till Camp Nou?

Nu har du alltså bokat matchbiljetterna, flyget, och hotellet, och det är nu snart dags för dig att åka iväg på din fotbollsresa till Barcelona. Det enda som återstår att bestämma dig för hur du ska ta dig till Camp Nou från hotellet.

Det finns hotell i närheten som har gångavstånd till arenan, men problemet med dessa är att de kan vara väldigt dyra, och därför är det inte ett alternativ som passar alla.

Många väljer därför hotell som ligger en bit bort från Camp Nou. De alternativ som finns då är att ta taxi, buss, eller tunnelbanan. Vår rekommendation i det läget är att man tar tunnelbanan då det är både smidigt och prisvärt.