De främsta för- och nackdelarna med sms-lån

Det finns både fördelar och nackdelar med i princip allt i livet – och det gäller även sms-lån, som är en typ av lån som har blivit alltmer populär de senaste åren. Dessa lån kan erhållas genom några få knapptryck via din telefon, surfplatta eller dator, och pengarna sätts in på ditt bankkonto nästan omgående förutsatt att du blir beviljad lånet.

Visst låter det fantastiskt?

Men det finns några saker du bör känna till innan du tar ett sms-lån för att se till att du får ut så mycket som möjligt av det plus att du undviker några vanliga ekonomiska fällor. Så för att hjälpa dig på traven kommer vi nu att ta en titt på de främsta fördelarna och nackdelarna som du måste känna till.

Fördelar med sms-lån

Så, vilka är fördelarna egentligen?

Snabba pengar in på kontot

Sms-lån kan vara ett bra val för personer som är i behov av snabba pengar. Den här typen av lån är kända för att erbjuda snabb utbetalning vid beviljat lån, vilket gör att dem passar bra i detta ändamål.

Till skillnad från traditionella lån, som vanligtvis tar flera dagar att behandla, så godkänns sms-lån vanligtvis på några minuter och därefter sker utbetalningen väldigt kort därefter. På så sätt kan du få de pengar du behöver när du behöver dem som mest.

Enkla att ansöka om

En annan fördel med sms-lån är att det är mycket enkelt att ansöka om dem. Ansökningsförfarandet är enkelt och okomplicerat och du kan vanligtvis få reda på om du är godkänd för lånet inom några minuter.

Ansökningsprocessen sker helt och hållet på nätet och kan göras i ditt eget hem medan du sitter i soffan. Du behöver alltså inte gå till banken eller träffa någon lånehandläggare på något kontor någonstans.

Låna trots betalningsanmärkning

Visst du att du kan få ett SMS-lån även om du har betalningsanmärkningar? Det stämmer, även om du har dålig kreditvärdighet eller har haft problem med att betala tidigare fakturor och räkningar i tid kan du ansöka och få sms-lån beviljade.

Detta beror på att långivare som erbjuder sms-lån värdesätter din nuvarande inkomst och din förmåga att betala tillbaka lånet – och inte din kredithistorik. Så så länge du har en regelbunden inkomst och kan visa att du kan betala tillbaka lånet kommer du troligen att bli godkänd för sms-lånet du ansöker om.

Nackdelar med SMS-lån

Låt oss nu även ta en titt på några av nackdelarna som finns.

Hög ränta

En av de största nackdelarna med sms-lån är att de ofta har väldigt höga räntor. Det innebär att du i slutändan kommer att betala mer för lånet än vad du skulle ha gjort om du hade tagit ett traditionellt banklån.

Med det sagt kan långivarnas räntor skilja sig ganska mycket från varandra, och det finns därför goda skäl till att jämföra dina valmöjligheter, så att du kan få så bra ränta som möjligt på ditt sms-lån.

Vårt tips till dig är: jämför sms lån på hittasmslån.se om du vill göra det enkelt för dig. De har sammanställt information från en rad olika kreditgivare och har gjort jämförelseprocessen så smidig som den bara kan bli för dig som låntagare. Dessutom kostar tjänsten inget för dig som användare.

Kort återbetalningstid

Sms-lån har i regel en mycket kort återbetalningstid och den kan vara så kort som 30 dagar. Det innebär att du måste vara säker på att du har råd att betala tillbaka lånet i sin helhet inom denna tidsram.

Om du inte kan betala tillbaka lånet i tid kan du behöva betala ytterligare avgifter och räntekostnader, vilket kommer öka kostnaden för ditt lån. Det kan även leda till betalningsanmärkningar och att du hamnar hos Kronofogden på sikt.

Kan användas till onödiga köp

Eftersom det är så lätt att få sm-lån kan det vara frestande att använda dem till onödiga inköp. Vi uppmanar dig dock att inte göra detta eftersom du i slutändan kommer att betala mer för varan än om du hade köpt den med kontanter.

Ta bara ett SMS-lån om du verkligen behöver pengarna och om du är säker på att du har råd med att återbetala dem i tid. Vi uppmanar dig kort sagt att låna ansvarsfullt och tänka igenom ditt beslut en extra gång innan du bestämmer dig.