Åk på semester till London

London är ett av världens mest populära resmål med mängder av turister som strömmar in och ut ur staden varje dag.

Vi svenskar är några som verkligen gillar denna stad, något som nog till stor del beror på de klassiska sevärdheterna och alla de olika utflyktsmålen som finns. Staden har dessutom en fängslande mix av gammalt och nytt i sina byggnader. Det finns även fina parker, museer, och magnifika restauranger.

London har kort sagt någonting för alla. Det finns t.ex. väldigt goda möjligheter till shopping, att se fotboll, och att upptäcka spännande platser. Den här ikoniska staden är alltså ett perfekt resmål för i princip vem som helst.

Vi kommer nu att gå igenom lite information som kan vara bra att känna till innan du reser till

London, samt lite tips kring var du ska leta för att hitta det rätta flygbolaget för just dina behov. Målet är således att du ska få tillräckligt med information för att kunna boka din Londonresa och ge dig iväg så snart som möjligt.

Tänk på detta innan du bokar din flygbiljett

Du behöver ha giltiga resehandlingar i form av ett pass eller nationellt ID-kort för att kunna resa till London.

Det finns inga obligatoriska vaccinationer som krävs för att resa in till London och England, men det kan vara bra att ta med det europeiska sjukförsäkringskortet som du kan skaffa gratis hos Försäkringskassan. EU-kortet visar att du är försäkrad i Sverige, vilket gör att du lättare kan få all nödvändig vård när du reser till inom EU/EES.

En annan bra idé är att fundera ut innan vilka platser du vill besöka och vilka utflykter du vill göra när du väl är på plats i London. Gör du detta innan du reser iväg blir det lättare att planera, och det kan faktiskt leda till att resan kostar mindre totalt sett. Har du en god planering kan du dels köpa biljetter på nätet till ett billigare pris i många fall, men du kan då även boka ett hotell som ligger centralt till det du vill besöka. På så vis kan du hålla nere kostnaderna så mycket som möjligt.

Vilket flygbolag och varifrån ska du flyga?

Innan du åker iväg måste du såklart även välja vilket flygbolag du ska boka dina flygbiljetter hos, och dessutom varifrån du ska åka ifrån.

Det finns många olika flygbolag som erbjuder flygresor till London, vilket gör att det kan vara svårt att hitta det bästa alternativet. Men på https://www.flyg.nu/london kan du jämföra omkring 25 olika resebyråer och fler hundra flygbolag så att du hittar den perfekta flygbiljetten som passar dina behov och krav.

När du väl är inne på flyg.nu kan du även ställa in varifrån du vill flyga, och då sammanställer sajten vilka flyg som finns tillgängliga. Det är ju t.ex. så att det är möjligt att åka från både Stockholm och Göteborg när du ska till London. Från Stockholm tar det cirka 2 timmar och 20 minuter, medan det från Göteborg går lite snabbare och du bör vara där på omkring 2 timmar.