Matched betting guide

De flesta har vid något tillfälle bettat på sport, och känslan av att vinna lite extra pengar från detta är alltid lika skön. Och att förlora kan ju vara väldigt irriterande och tråkigt. Men det finns en teknik som kallas för matched betting som ökar chansen för att du ska vinna på dina spel.

Vi kommer i den här artikeln att kortfattat förklara hur matched betting fungerar så att du får en grundläggande förståelse. Vill du lära dig lite mer ingående hur man gör så kan vi rekommendera att du kollar in oddsmatcher.se som har bra information kring detta.

Hur fungerar matched betting?

Matched betting är ett annat ord för bonustrading eller bonusjakt. Tekniken går ut på att man som spelare utnyttjar bonusar, gratisspel, free bets och liknande som spelbolagen erbjuder för att få en fördel. Om man använder tekniken på ett korrekt sätt så är det en riskfri strategi rent matematiskt. Man kan säga att man med denna teknik alltid kommer få tillbaka 70–85% av bonusbeloppet.

Vill du sätta igång med matched betting behöver du börja med att göra minst två konton hos två olika spelbolag. Och därefter gäller det att du använder välkomstbonusen på minst ett av de två kontona. För att du ska kunna ta ut pengarna från välkomstbonusen behöver du dock först omsätta dem genom att betta.

Och för att försäkra sig att man inte ska förlora de pengar som man spelar med, så bettar man med ena kontot på ett av utfallen och med det andra kontot på det motsatta utfallet – för att säkra upp sig rent matematiskt.

Vi kan ta ett exempel i form av en fotbollsmatch mellan PSG och Juventus. Du lägger då ett spel från bonuskontot på att PSG vinner, och på det andra kontot bettar du på att Juventus vinner eller att det blir oavgjort. Eftersom att du nu har bettat på att alla utfallen ska inträffa kommer du att vinna pengar oavsett hur matchen slutar – och på det här sättet kan du omsätta dina bonuspengar.

Bra saker att tänka på

En grundläggande sak att komma ihåg innan man sätter igång och använder sig av matched betting tekniken är att man med oddsbonusar alltid måste omsätta pengarna innan man tar ut dem.

Det är därför väldigt viktigt att man kollar igenom bonusreglerna innan man börja betta, så att man vet vilka regler som gäller kring detta. Reglerna kan variera en del mellan olika spelbolag, men ett vanligt omsättningskrav kan t.ex. vara att man måste omsätta pengarna 4 gånger till ett odds på minst 1,40.

Efter att du har gjort så många spel som krävdes för att låsa upp bonuspengarna kommer du ungefär ha lika mycket pengar som när du började. Men eftersom du nu kan ta ut bonuspengarna så kommer du att ha tjänat pengar om du har gjort rätt. Rent matematiskt sätt kommer du få ut ungefär 85% av bonusbeloppet efter alla omkostnader.

Det största problemet med denna teknik är att man endast kan få en välkomstbonus per person och hushåll vilket kommer att göra så att du tillslut inte kommer ha några fler bonusar att ta del av. Det positiva i det hela är dock att det i dagsläget finns en otroligt lång lista på olika spelbolag och som det ser ut kommer det bara att bli fler i framtiden.