Vad behöver man veta innan man börjar med padel?

Har du precis som väldigt många andra bestämt dig för att börja spela padel? Isåfall finns det ett par olika saker som vi tycker är viktiga att du har koll på innan du kommer igång.

Denna sport är visserligen hyfsat nybörjarvänlig och lätt att komma igång med, men det skadar väl knappast av att få lite generell information kring sporten man planerar att utöva. Så även om du känner att du redan vet en del kan det vara bra att läsa denna artikel för att repetera lite.

Så vad är det egentligen man behöver veta? Det finns såklart väldigt mycket som vi skulle kunna ta upp, men då hade artikeln blivit alldeles för lång. Vi har därför bestämt oss för att enbart fokusera på de viktigaste sakerna du behöver veta för att komma igång med padel.

Nu kör vi igång!

Vilka regler gäller?

Det kanske mest grundläggande du bör ha koll på innan är vilka regler som egentligen gäller. Padelreglerna är till stor del precis samma som de i tennis, men det finns dock två stora skillnader värda att nämna.

Först och främst, vid servar måste bollen först nudda marken innan man slår över den. Och för det andra så får man faktiskt använda sig av väggarna som sitter runtom planen.

Hur gör man för att samla poäng då? Faktum är att det finns flera sätt:

  • Motståndaren slår bollen i nät
  • Motståndaren slår bollen i eget galler
  • Motståndaren slår ut bollen utanför planen
  • Motståndaren missar slå bollen

Om du vill lära dig mer om padel rekommenderar vi att du besöker padelmastaren.se. Den här sajten gör det möjligt för dig att enkelt och helt kostnadsfritt ta del av information, tips och inspiration om just padel. Den perfekta webbplatsen för dig som vill lära dig mer helt enkelt.

Vem ska du spela med?

Som du säkert känner till spelar man padel generellt sett två och två. Det finns enkelbanor där man spelare en mot en, men det allra vanligaste är att man är totalt fyra som spelar.

Vill du få ut det mesta av ditt padelspelande? Isåfall rekommenderar vi att du hittar en partner som du kan träna ihop dig med. Om man kan hitta ett bra samspel med den man spelar med kan man till och med slå skickligare spelare som inte har lika bra samspel.

Det är dyrt att spela

Padel är på många sätt en väldigt bekväm sport i den bemärkelsen att du inte behöver köpa så mycket utrustning för att kunna komma igång. Det enda du egentligen behöver är ett padelracket, och om du inte känner för att skaffa dig ett eget brukar det oftast gå att låna ett rack på plats.

Men tro inte att padel är en kostnadsfri sport. För det du sparar när det kommer till att köpa material, kommer du istället behöva lägga på att hyra planerna som du ska spela på. Vanligtvis måste man nämligen boka banorna ett tag i förväg och detta kostar oftast en liten peng. Storleken på denna summa kan dock variera, men det är vanligtvis omkring 100-400 kr per timme. Så om du spelar ofta och regelbundet kan det snabbt bli en slant som du lägger på detta.