Hur ökar man produktiviteten på kontoret?

Alla kontorsföretag vill såklart att deras medarbetare ska vara produktiva på kontoret. Just nu är dock troligtvis en större andel av kontoren i Sverige lite mindre personaltäta på grund av covid-19, och då är det heller inte så lätt att öka produktiviteten på kontoret.

Men förhoppningsvis kommer allt så snart som möjligt vara tillbaka till det vanliga igen, och då är kommer företag igen behöva fundera på vad de kan göra för att öka produktiviteten hos sina medarbetare på kontoret.

En grundsten till att få ett produktivt kontor är att ha medarbetare som trivs i arbetsmiljön. Vi pratar alltså om kontorsmiljön på kontoret. Det finns en hel del sätt som man kan inreda kontor på och vissa varianter är såklart bättre än andra.

I denna artikel tänkte vi ta en närmre titt på vad som faktiskt kan göra så att kontor blir mer produktiva. Såklart finns det inga garantier på att ditt kontor kommer bli mer produktivt genom att följa dessa tips, men sannolikheten för det ökar iallafall.

Erbjud möjligheten att stå upp under arbetstiden

Det finns väldigt många personer där ute som arbetar på kontor som föredrar att arbeta stående. Med höj- och sänkbara skrivbord erbjuder du möjligheten för dina medarbetare att kunna göra just detta.

Detta ser många som en väldigt stor fördel, och även om man inte gillar att stå upp hela dagen och arbeta kan det vara väldigt uppfriskande att göra det då och då. Här kan du hitta flera skrivbord höj & sänkbart till bra pris. Ta en titt på utbudet och fundera lite kring vilka övriga behov och kriterier du har på skrivborden för att hitta den modell som passar ditt kontor bäst.

Hantera ljudvolymen på kontoret

Att ha ett allt för högljutt kontor är det ingen som mår bra av. Det samma gäller även tvärtom. Ett kontor bör inte vara för högljutt och inte heller för tyst, det ska vara precis lagom som vi uttrycker det här i Sverige.

Ett väldigt effektivt sätt att hantera ljudvolym på kontoret är genom att köpa in ljudabsorbenter till kontor. Idag finns det en hel del olika varianter av ljudabsorbenter som man kan välja mellan, och det gäller särskilt hos Azdesign som har ett väldigt stort utbud av väggabsorbenter. Utöver just väggabsorbenter rekommenderar vi även att du tar en titt på bordskärmar och golvskärmar som också är väldigt bra på att absorbera ljud.

Gemensamma pausytor

Ett annat väldigt effektvit sätt att få ett mer produktivt kontor är genom att öka gemenskapen bland medarbetarna. Det optimala är om kollegorna på ditt företag nästan känner sig som en extra familj för varandra.

Det vanligaste sättet att öka gemenskapen på arbetsplatser överlag brukar vara genom AW och företagsfester. Men med det sagt finns det även andra vägar att gå. Ett sätt kan till exempel att ha en gemensam pausyta där alla kollegor kan samlas för att slappna och och ta det lugnt en liten stund. Vårt förslag är att du ser till att det finns sköna möbler att sitta på vid denna pausyta.